3 kg hovädzieho zadného |
4 kg bravčového pliecka |
8 kg zemiakov |
2 kg paradajok |
1 kg cibule |
150 g masla |
soľ, majoránka, mletá rasca |
V kotli rozpustíme maslo. Vsypeme asi 2 kg zemiakov nakrájaných na kocky. Dobre premiešame a opečieme. Prisypeme hovädzie mäso nakrájané na menšie kúsky. Premiešame a prikryjeme pokrievkou. Asi po pol hodine skontroľujeme. Pridáme polovicu zvyšných zemiakov, zalejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Po ďalšej polhodine pridáme na menšie kúsky nakrájané pliecko, premiešame a prikryjeme pokrievkou. Po pol hodine pridáme paradajky bez šupky nakrájané na menšie kúsky , cibule v celku a zvyšné zemiaky. Dolejeme vodu a necháme variť otvorené za občasného premiešania. Asi po pol hodine by mohlo byť všetko hotové. Cibuľu vyberieme, nepodávame. Po odstavení z ohňa osolíme, orascujeme a omajoránkujeme podľa chuti.
My sme cibuľu po vybratí nakrájali a niektorí dospelí si ju pridali do gulášu alebo zjedli s chlebom. Vďaka tomu, že sme na začiatku zemiaky opiekli na rastlinnom masle, môže sa Vám na guláši tvoriť šupka, čím nadobudnú niektorí ľudia dojem, že ste guláš zahusťovali múkou.
Návrat na úvodnú stránku.