Nepečená ľadová torta
Počet porcií: 16
Čas prípravy: 60 minút

1 žĺtok z vajíčka
2 balíčky vanilkového cukru
1 väčší balicek detských piškót
2 netučné jemné tvarohy (po 250 g)    
500 ml mlieka
Práškovy cukor (podľa chuti)
1 vanilkový pudingový prášok
1 vrecúško bezfarebnej želatíny
kompotované alebo čerstvé ovocie podľa vašej fantázie (jahody, ananás)

1.  Z mlieka, jedného balíčka vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale puding, ktorý necháme vychladnúť. Občas ho premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

2.  Tvaroh vymiešame so žĺtkom. Pridáme práškovy a vanilkový cukor a zmiešame. Zmes spojíme s vychladnutým pudingom. Vymiešame hladký krém.

3.  Tortovú formu (s priemerom 24 cm) vyložíme piškótami.

Na piškóty potom navrstvíme tvarohovo-pudingový krém.

Celý postup zopakujeme ešte dvakrát.

Posledná vrstva ma byť krém, ktorý nožom uhladíme.

4.  Na krém poukladáme ovocie. Ak je ananás v celku, pokrájame ho na plátky. Jahody prekrojíme na polovice.

5.  Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Potom ňou zalejeme ovocie na torte.

Pozor, tekutina, do ktorej pridávame želatínu, nesmie byt horúca, lebo vtedy želatína nestuhne.

6.  Tortu necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť !

Návrat na úvodnú stránku.