Nugátový zákusok
Počet porcií: 20
Čas prípravy: 30 minút

Suroviny pre pečenú
piškótovu vrstvu:
Suroviny pre
nugátovú plnku:
Suroviny pre
krém na potretie:
4 vajíčka
80 g kryštáloveho cukru
120 g polohrubej múky
2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
2 PL oleja
600 ml mlieka
90 g zlatého klasu
200 g nutelly
100 g práškového cukru
160 g masla
3 balenia Marina keksov
300 ml smotany na šľahanie
60 g nastrúhanej čokolády

Pečená piškótová vrstva:
Celé vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom.

Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a spolu premiešame.

Cesto rozotrieme na stredne veľký vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej trúbe pečieme 10 minút pri 180 stupňoch Celzia. Miesto vymastenia plechu olejom a múkou možeme použiť aj papier na pečenie.

Nugátová plnka:
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme nutellu, vymiešané maslo s cukrom a spolu vyšľaháme.
Krém na pokrytie:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu a zľahka premiešame. Aby nám vyšľahaná smotana lepsie držala tvar, môžeme do nej pred šľahaním pridať jeden alebo dva stužovače šľahačky.

Polovicu nugátovej plnky natrieme na vychladnuté cesto. Na plnku uložíme jednu vrstvu keksov. Na keksy natrieme druhú polovicu nugátovej plnky.
Miesto Marina keksov mozeme pouzit prakticky akékoľvek ploché suché keksy - napríklad Bebe, Hobbits, ...
Pokiaľ sa v cieľovej skupine konzumentov zákusku nebudu nachádzať malé deti, môžeme keksy pred uložením namočiť do tuzemského (r)umu.

Vyšľahanú smotanu s čokoládou rovnomerne rozotrieme na nugátovú plnku.

Hotový koláč odložíme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť !

Návrat na úvodnú stránku.